stroopwafels maken

Voor 16 stroopwafels heb je de volgende ingrediënten nodig.

 

-Voor de stroopwafel deeg

 

  • 240 g bloem
  • 95 g suiker
  • 80 g boter
  • 1  ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 mespuntje kaneelpoeder

 

 -Wat heb je nodig voor de kaneelstroop

 

  • 500 g suiker
  • 75 ml kookroom
  • 75 g suikerstroop
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 225 g boter

 

 -Benodig heden

 

  • plasticfolie
  • kniepertjesijzer
  • steker van 10 cm doorsnede

Hier zie je hoe het stroopwafel deeg in een fabriek wordt gemaakt met een speciale machine ze voegen de ingrediënten toe en dan gaan ze ongeveer zoon 20 minuten mixen.


Hoe maak je een stroopwafel

Stap 1:
Meng de bloem met de suiker. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, ei, zout en het kaneelpoeder met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een egaal deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm het kniepertjesijzer voor op stand 2. Verdeel het deeg in 32 gelijke stukjes. Rol de deegstukjes tot bolletjes en druk ze iets plat tot een mini-hamburger. Leg het plakje deeg op het bakijzer en bak in circa 1 minuut gaar. Leg de wafel direct op de snijplank en steek er een cirkel uit met de steker. Herhaal dit tot het deeg op is.

Kaneelstroop

Snijd de boter in klontjes. Karamelliseer de suiker in gedeeltes in een pan. Verwarm in een andere pan de kookroom met de suikerstroop. Blus de karamel af met de roommassa en laat koken tot de karamel is opgelost. Haal de pan van het vuur, voeg het kaneelpoeder toe en roer de boter in klontjes erdoor. Laat de karamel afkoelen tot circa 50 ºC.

Stroopwafels

Besmeer een afgekoelde wafel met een beetje warme kaneelstroop. Druk er een andere wafel tegenaan tot de stroop zich verdeelt tot de rand. Herhaal dit tot de wafels op zijn.