Zo maak je stroopwafel cupcakes
Ingrediënten
- Voor het beslag
- 125 gr boter, op kamertemperatuur
- 150 gr suiker
- 1 tl vanille-extract
- ¼ tl zout
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 175 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 gr zure room
- 3-4 stroopwafels, in stukjes gehakt
- Voor de topping
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr poedersuiker
- 200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract
- Verder nodig
- 1 recept stroopsaus
- extra stukjes stroopwafel
Zelf stroopwafel cupcakes maken
Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een cupcakevorm met 12 holtes met papieren vormpjes.
Doe de boter, suiker, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren een voor een toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als de eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en spatel alles door elkaar. Roer vervolgens de zure room door het beslag en meng tot slot de gehakte stroopwafels door het beslag.
Vul de vormpjes voor ⅔ met het cakebeslag. Dit gaat het makkelijkst met behulp van een ijslepel. Bak de cupcakes 20-25 minuten. Haal ze direct na het bakken uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Doe de boter met de poedersuiker in een kom en klop deze met een (hand)mixer met garde(s) in enkele minuten romig. Voeg de roomkaas en het vanille-extract toe en klop alles nog enkele minuten door, tot een luchtig glazuur. Doe het roomkaasglazuur in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit de cupcakes daarmee op. Druppel wat van de stroopsaus over de cupcakes en garneer de cakejes tot slot met stroopwafelstukjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb