stroopwafel ijs
Ijs is hartstikke lekker als je het zelf maakt en ook nog eens helemaal niet zo moeilijk. Stroopwafel ijs is een heerlijk romige variant met een koekjessmaak.
ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 1 tl kaneel
- 100 gram stroopwafels
INSTRUCTIES
- Klop de slagroom stijf en spatel de gecondenseerde melk en de kaneel door de slagroom tot je een gladde crème hebt.
- Snijd de stroopwafels in kleine stukjes en spatel er doorheen. Giet in een afsluitbare bak en verdeel wat karamel over de bovenkant. Roer met een sateprikker of vork door het ijs tot je een swirl krijgt. Plaats de afgesloten bak minimaal 6 uur in de vriezer.
- Haal het ijs 10-15 minuten voor serveren uit de vriezer zodat je er makkelijker bolletjes van kunt scheppen.
Tips
- Bewaren: het stroopwafel ijs bewaar je maximaal 2-3 maanden in de vriezer, maar ik gok dat het binnen een maand op is.
als je ijs en stroopwafels bij elkaar wild dan ben je bij het goede adres
wil jij een lekkere stroopwafel maar heb je ook zin in ijs maak dan deze ice cream sandwiches
ingrediënten
1. stroopwafel 2
2. stroopwafel ijs
Instructies
Koop bij de plus of gebruik onze instructies van hoe je een stroopwafel moet maken .
Gebruik het schepijs dat je kunt maken hier boven .
pak een lepel en schep er wat ijs uit tot je een mooi bolletje hebt. Gebruik een 2 stroopwafels de eerste stroopwafel leg je onder neer dan leg je het bolletje ijs daar boven op pak dan de tweede stroopwafel en leg die op het bolletje ijs en dan druk je een klein
beetje op de stroopwafel zodat het ijs wat plat wordt en dan heb je het perfecte stroopwafel koekjes ijs

Maak jouw eigen website met JouwWeb